Manuele therapie

Afspraak inplannen

Manuele therapie

Manuele therapie

Manuele therapie bij Fysiotherapie Van Nimwegen

Bij Fysiotherapie Van Nimwegen ben je niet alleen aan het juiste adres voor fysiotherapie, maar kun je ook terecht voor manuele therapie. Manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na zijn fysiotherapie-opleiding een driejarige masteropleiding manuele therapie met succes heeft afgerond. Een Master Manueel Therapeut (MMT) heeft extra kennis opgedaan op het gebied van (wetenschappelijke) diagnostiek en therapie om bij bewegingsgerelateerde problemen een oplossing te bieden. Manuele therapie wordt toegepast bij functiestoornissen van alle gewrichten, spieren en/of zenuwen, en wordt het meest toegepast bij klachten aan de wervelkolom. Heb je klachten aan je nek, je rug, je lage onderrug of op een andere plek? Dan helpen wij je graag om door middel van manuele therapie van deze klachten af te komen.

Wat is manuele therapie?

Bewegingsbeperkingen gaan vaak samen met zowel pijn als met het zich slechter kunnen bewegen, wat invloed heeft op de houding.

Het doel van manuele therapie is aan de ene kant het beter laten bewegen van de gewrichten en aan de andere kant het verbeteren van de houding en de daarbij behorende bewegingen. Hiermee helpt de manuele therapeut de balans in je lichaam te herstellen. De manueel therapeut gebruikt hiertoe een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast.

Wat kan een manueel therapeut voor mij doen?

De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: je voelt een grotere bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaat verder uit het geven van zowel instructies, adviezen en begeleiding als van inzicht in gezond bewegen.

Hierbij zorgen wij dat ook jijzelf aan de slag kunt. Je klachten zullen nog sneller verdwijnen door bepaalde adviezen op te volgen en gerichte oefeningen te doen. Zo werken wij samen aan jouw herstel!

Wanneer is manuele therapie interessant?

Manuele therapie richt zich voornamelijk op klachten in de nek, in de rug en in de lage onderrug. Je kunt deze therapie ondergaan als je nekklachten hebt, maar ook als je pijn in je onderrug hebt of als je je hele rug moeilijk kunt bewegen. En heb je hoofdpijn door een gespannen nek en/of gespannen schouders? Dan kan de manuele therapie van Fysiotherapie Van Nimwegen ook helpen.

Twijfel je of manuele therapie iets voor jou is? Neem dan contact met ons op. Wij horen graag welke klachten je ervaart en kunnen je direct vertellen of manuele therapie deze klachten wel of niet kan bestrijden.

Direct resultaat met manuele therapie

Een groot voordeel van manuele therapie is dat deze behandelvorm direct resultaat heeft. Ook als je maar één behandeling hebt gehad bij Fysiotherapie Van Nimwegen, merk je al direct verschil: je hebt minder pijn en je kunt je gemakkelijker bewegen. Onderga je nog meer behandelingen, dan zul je het beste resultaat bereiken.

Meer weten of een afspraak maken?

Wil je meer weten over manuele therapie bij Fysiotherapie Van Nimwegen, of wil je direct een afspraak maken in een van onze praktijken? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen al je vragen beantwoorden en/of een afspraak voor manuele therapie direct in onze agenda zetten.

 

Maak een afspraak

Laat uw klachten/blessures behandelen

Afspraak inplannen