Medical taping

Afspraak inplannen

Medical taping

Medical taping

Spieren hebben niet alleen invloed op lichaamsbeweging; ze hebben ook invloed op de bloedsomloop, lichaamstemperatuur en het lymfestelsel. Dat is het uitgangspunt van medical taping. De juiste hoeveelheid lichaamsbeweging, voldoende slaap en spieractiviteit zijn de beste methodes om lichamelijke klachten te voorkomen en genezen. Wanneer de spieren niet goed werken, resulteert dit immers in diverse klachten en symptomen. De medical taping ondersteunt spieren met elastische tape zonder de bewegingsmogelijkheden te beperken. De fysiotherapeuten van Fysiotherapie van Nimwegen brengen in kaart of je baat hebt bij medical taping en zorgen dat het herstellend vermogen van jouw lichaam op deze manier wordt gestimuleerd!

Behandeling met medical taping
De tape heeft dezelfde rekbaarheid, dikte en hetzelfde gewicht als de huid; het is anti-allergeen en watervast. Doorgaans wordt de tape een aantal dagen gedragen en eens per vijf dagen vernieuwd – als daar noodzaak toe blijkt te zijn. Veel sporters hebben baat bij medical taping, maar ook voor anderen kan het goede ondersteuning bieden. Medical taping is een goede behandeling van:

  • Blessures, bijvoorbeeld aan de rug, schouder en knieën
  • Verkeerde lichaamshouding en de correctie hiervan
  • Overbelasting, zoals een tennisarm
  • Letsel aan de enkels, heupen, polsen en nek
  • Rugklachten door spier- en wervelproblemen
  • Frozen shoulder, carpaal tunnel syndroom en slijmbeursontsteking
  • Ischias, spit en artrose

Wil je meer weten of medical taping wat voor jou klachten kan betekenen? Neem dan contact met ons op. Wil je direct een afspraak maken voor een fysiotherapie behandeling met medical taping? Dan kun je ook contact met ons opnemen. Wij zetten je afspraak graag in onze agenda, zodat je op korte termijn bij  een van onze therapeuten terecht kan.

Maak een afspraak

Laat uw klachten/blessures behandelen

Afspraak inplannen