Hamstring blessure

Afspraak inplannen

Hamstring blessure

Hamstring blessure

Hamstringblessure?

Je trok een sprintje om net die laatste bus, trein of die bal die net buiten je bereik was, te halen, en toen schoot het er in. Het voelt als kramp, maar dan met scherpe pijnscheuten. De pijn is na een tijdje wel wat minder geworden, maar bewegen gaat nog steeds lastig. Het buigen van je been gaat moeilijk, het rekken doet pijn en sprintjes trekken lukt nog steeds niet goed. Wat moet je nu doen, 't nog rustiger aan doen, wachten? Wat heb ik nu eigenlijk? En hoe erg is het?

Wil je hier verandering in brengen en weten waar je aan toe bent?
Laat dan je hamstringblessure behandelen bij Fysiotherapie Van Nimwegen.

Er zijn drie gradaties hamstringblessures

Bij hamstringblessures is het goed om te weten dat er sprake is van drie verschillende gradaties van blessures.

Bij de eerste gradatie zijn de klachten minimaal, ze zijn aanwezig en je voelt wel wat pijn, maar bij lichte inspanningen als wandelen merk je deze nauwelijks. Je neemt wat rust, en gaat ervan uit dat het dan het wel vanzelf zal overgaan.

Bij de tweede gradatie is het al wat erger, hierbij voel je je blessure eigenlijk altijd wel. Vaak is je bovenbeen wat dikker, soms zie je een blauwe plek en doet het pijn. Tijdens zowel lichte inspanningen (wandelen bijvoorbeeld) als bij zwaardere  (denk aan rennen/springen of je knie buigen) voelt het  onprettig aan. Om je herstel snel te bevorderen en herhaling te voorkomen, kun je  je Fysiotherapie Van Nimwegen bezoeken.

Bij de derde gradatie, de meest ingrijpende, heb je flink last. De kans is groot dat je op krukken moet lopen, de pijn zit dan ook niet alleen in je bovenbeen, maar kan ook in de spiergroepen eromheen zitten. Daarnaast bestaat de kans dat je  een operatie nodig hebt. Gelukkig komt dit soort klachten niet veel voor. Ga je snel naar Fysiotherapie Van Nimwegen, dan kunnen we dit voorkomen.

Starten met je behandeling

Voordat we starten met je behandeling, is het voor ons belangrijk om precies te weten onder welke omstandigheden je de blessure hebt opgelopen. Zodra dat duidelijk is, stellen we een behandelplan met je op. Je zult merken dat we ons met ons behandelplan eerst richten op vermindering van de pijn die je voelt, en op een flinke dosis spierontspanning. Dat doen we met verschillende hands-on dieptemassage-technieken en met bijvoorbeeld dry needling.

Met oefeningen zorgen we er ook voor dat je been weer sterker wordt zodat je dit, geleidelijk, steeds meer kunt belasten. We zorgen ervoor dat je hele lichaam beter belastbaar wordt, zodat je sneller en sterker terugkomt. De behandeling van een hamstringblessure kan lang duren, maar daarna ben je wel van je klachten af.

Hamstringblessure?

Heb jij op dit moment last van een vervelende hamstringblessure die je beperkt in je bewegingen? Dan kun je het beste even bij ons langs komen. Het is zonde om wekenlang met zo'n blessure rond te lopen, hoe sneller je ernaar laat kijken, des te eerder ben je  van je klachten af. Maak een afspraak bij Fysiotherapie Van Nimwegen zodat wij je hamstringblessure actief kunnen behandelen, en jij weer gewoon kunt gaan wandelen, rennen en sporten. We helpen je graag!

Maak een afspraak

Laat uw klachten/blessures behandelen

Afspraak inplannen