Knieblessure

Afspraak inplannen

Knieblessure

Knieblessure

Jouw knieblessure blessure behandelen bij Fysiotherapie van Nimwegen

Als je last hebt van een knieblessure, merk je dit bij allerlei activiteiten, en dan pas merk je hoe vaak je je knie eigenlijk per dag buigt en strekt. Sporten gaat met een knieblessure steeds lastiger of wordt zelfs onmogelijk, maar ook een rustige activiteit als wandelen of fietsen kan al pijnlijk zijn. De trap op- en aflopen gaat met een knieblessure ook moeilijker. 

Omdat je met een knieblessure veel hinder ervaart (en soms zelfs nauwelijks iets kunt doen), is het belangrijk om zo snel mogelijk van je klachten af te komen door deze blessure te laten behandelen. Fysiotherapie Van Nimwegen ontvangt je graag in de praktijk om, door je zo snel mogelijk te behandelen, de pijn te laten verdwijnen zodat je je weer vrij kunt bewegen.

De oorzaak van een knieblessure

Bijna alle knieblessures ontstaan door overbelasting of door een verkeerde beweging waardoor de knie verdraaid wordt. Door veelvuldig springen/vallen/rennen kunnen knieën overbelast raken, waardoor er een verdraaiing ontstaat waarbij de knie geforceerd gedraaid is. Het gevolg: je ervaart pijn aan je knie of je kunt nauwelijks lopen. Rennen en andere sportieve activiteiten lukken ook niet meer. 

Het is ook mogelijk dat je knieblessure geleidelijk, in de loop van een aantal jaren, ontstaan is. In dit geval is deze blessure door slijtage ontstaan, bijvoorbeeld doordat je jarenlang dag in dag uit met een verkeerde houding hebt hardgelopen, een veelvoorkomende oorzaak van knie-klachten. Er is dan sprake van slijtage van het kniegewricht.

Verschillende soorten knieblessures

Er zijn enorm veel knieblessures, geen enkele knieblessure is hetzelfde. Wij doen altijd een uitgebreid onderzoek om te bepalen wat voor soort knieblessure je hebt. Zo zijn er blessures aan de meniscus of aan de kruisband. Ook mogelijk: een slijmbeursontsteking, peesontsteking, bandletsel enzovoort. 

Dit betekent ook dat iedere blessure zijn eigen specifieke behandeling vereist. Onze fysiotherapeuten van Fysiotherapie Van Nimwegen kijken altijd welke behandeling aansluit bij jouw specifieke knieblessure. Is dit duidelijk, dan gaan we snel aan de start met je herstel.

De behandeling van een knieblessure

Het is altijd van belang dat de basis op orde is, dit houdt in dat de spieren soepel en normaal ontspannen moeten zijn. Zijn ze dat niet, dan gaan we hiermee aan de slag met verschillende behandeltechnieken, massage, dry-needling. Vervolgens is het van belang dat de spieren de juiste lengte hebben en weer sterk worden, dit bereiken we met verschillende oefeningen. Daarnaast kijken we naar het totale plaatje om je lichaam weer fit te maken, en dit betekent ook dat we op juiste moment rust inbouwen voor herstel. Op deze manier werken we aan je herstel om eventuele toekomstige knieblessures te voorkomen.

Maak direct een afspraak

Heb je een knieblessure? Blijf hier niet mee rondlopen, maar kom langs bij Fysiotherapie Van Nimwegen om je blessure te laten behandelen. Je kunt onze praktijk in Almere bezoeken voor een knieblessure-behandeling. Met behulp van onze specialistische fysiotherapeuten helpen we je om van deze knieblessure af te komen. 

Maak een afspraak

Laat uw klachten/blessures behandelen

Afspraak inplannen