Nek

Afspraak inplannen

Nek

Nek

Wat zijn nekklachten?

De pijn begon in je nek, maar nu voel je de pijn ook tussen je schouderbladen en zelfs in je achterhoofd. Je kunt je hoofd moeilijk draaien, maar het is ook pijnlijk om je hoofd helemaal niet te bewegen.

Nekpijn komt vaak voor, en kan allerlei oorzaken hebben. Spieren, gewrichten, zenuwen kunnen allemaal een rol spelen bij je klachten. Ook emoties, stress en vergelijkbare factoren kunnen van invloed zijn. Meestal gaat de pijn snel over en is de klacht binnen enkele weken voorbij, maar soms houden de klachten langer aan. Wanneer de nekpijn langer dan drie maanden duurt of regelmatig terugkeert, spreekt de arts van een chronische aspecifieke nekklacht. Iets wat overigens niet wil zeggen dat de pijn niet meer over kan gaan.

Ongeveer 65% van de mensen heeft wel eens last van nekpijn. Bij oudere mensen wordt deze vaak veroorzaakt door slijtage. Bij jongeren speelt een overbelasting van spieren, pezen en wervelgewrichten een belangrijke rol. Klachten kunnen voorkomen worden door een goede lichaamshouding, voldoende sportactiviteiten en ontspanning. De meeste mensen met nekklachten hebben last van een zeurend, stijf gevoel in de nek. De pijn ontstaat vaak acuut. Soms is er sprake van begeleidende klachten zoals hoofdpijn, klachten van het aangezicht of pijn juist in een arm.

Soms is het raadzaam een arts te bezoeken, zoals na een ongeval, bij (nachtelijke)koorts en/of spontaan afvallen, bij extreme stijfheid (niet meer met de kin de borst kunnen aanraken), met pijn in armen of benen, bij loopstoornissen, flauwvallen, draaiduizeligheid, dubbel zien of moeite met praten. 

Wil je zo snel mogelijk van die vervelende nekklachten af? Maak dan een afspraak bij een van onze specialisten van Fysiotherapie Van Nimwegen.

Wat kan ik zelf doen bij (acute) nekklachten?

  • Probeer in beweging te blijven, zelfs kleine bewegingen van de nek werken pijn-dempend.
  • Gebruik een pijnstiller, bijvoorbeeld paracetamol. Overleg de pijnbestrijding eventueel met je huisarts.
  • Zorg voor een goede inrichting van je werkplek en wissel regelmatig van houding.

Behandeling van nekklachten, wat kan de fysiotherapeut voor je betekenen?

De fysio-/manueel therapeut bij Fysiotherapie Van Nimwegen screent je klacht en beoordeelt  de ernst ervan. Na onderzoek wordt je klacht geclassificeerd, de diagnose bepaalt vervolgens welke behandeling er nodig is. 

Om je nekklachten te verminderen is het belangrijk de spieren in je nek te laten ontspannen. Hoe de spieren het beste tot rust kunnen komen, verschilt per persoon. De fysio-/manueel therapeut bespreekt wat voor jou het beste is. Daarom onderzoeken we altijd eerst wat de ideale behandelingsmethode van nekklachten is: dry-needling, een massage, kleine oefeningen of een combinatie van deze behandelingen. Vervolgens starten we met de gekozen behandeling om je nekklachten snel te laten verdwijnen. Daarnaast geven we je tips hoe je nekklachten in de toekomst kunt voorkomen. Wij gaan alleen voor het beste resultaat. 

Last van je nek? Maak een afspraak

Heb je al nekklachten of heb je regelmatig last van je nek en voel je je hierdoor beperkt in je dagelijkse activiteiten? Blijf dan niet langer met die vervelende nekklachten rondlopen, maar maak een afspraak in onze fysiotherapiepraktijk. We ontvangen je graag in onze praktijk in Almere om je nekklachten te verminderen en nieuwe klachten te voorkomen.

Vragen?

Wil je voor je een afspraak maakt met Fysiotherapie Van Nimwegen eerst wat meer weten over onze behandeling? Neem dan contact met ons op, onze therapeuten staan voor je klaar, wij vertellen je graag meer over onze behandelingsmethodes. Wil je direct een afspraak maken met een van onze professionele fysiotherapeuten in Almere? Dan kun je ook contact met ons opnemen. Wij ontvangen je graag op korte termijn in onze praktijk.

Maak een afspraak

Laat uw klachten/blessures behandelen

Afspraak inplannen