Rugklachten

Afspraak inplannen

Rugklachten

Rugklachten

De behandeling van rugklachten bij Fysiotherapie Van Nimwegen

Je denkt even snel iets van de grond op te tillen of je maakt tijdens het tuinieren net even een snelle draai, en plotseling schiet het in je rug, en meteen daarna gaat bewegen erg lastig. Je hebt moeite met vooruit te komen, en de pijn is ook aanwezig als je gewoon stil ligt.

Bij lang staan en lang zitten merk je het ook, en op sommige momenten is het erger dan op andere. Wil je je rugklachten snel en effectief laten behandelen, zodat deze pijn je niet meer beperkt tijdens je dagelijkse activiteiten? Dan helpen wij je bij Fysiotherapie Van Nimwegen graag, je bent bij ons daarvoor op het juiste adres.

Oorzaken van rugklachten

Bijna iedereen krijgt wel minstens één keer in zijn of haar leven te maken met last van zijn of haar onderrug. In bijna alle gevallen, 95%, gaat de pijn weer weg en is er geen blijvende schade doordat er geen specifieke oorzaak van de klacht is. Als je goed aan je herstel werkt, is de kans dat het weer misgaat erg klein.

Rugklachten kunnen allerlei oorzaken hebben. Meestal is het een kwestie van overbelasting of een verkeerde houding. En vaak zijn de klachten er langzaam ingeslopen.

Bij ons in de praktijk onderzoeken we eerst waar je klachten vandaan komen, zodat we de beste behandeling aan je kunnen voorleggen. 

Misschien wel goed om te weten: de meeste rugklachten zijn niet chronisch en kunnen dus heel goed behandeld worden. De therapeuten van Fysiotherapie Van Nimwegen staan voor je klaar, blijf daarom niet langer onnodig met rugklachten rondlopen.

De behandeling van je rugklachten

De therapeuten van Fysiotherapie Van Nimwegen zullen om je rugklachten te verminderen beginnen met het los en soepel maken van je rugspieren. We focussen ons niet alleen op je lage rug, we focussen ons op het hele plaatje, we beoordelen je houding, controleren je heupen en kijken naar je schouders. Op die manier brengen we het hele lichaam in kaart, en kunnen we zien of er andere lichamelijke factoren zijn die je klachten in stand zouden kunnen houden. 

Vervolgens helpen wij je met rektechnieken om je spieren weer lang te maken, en zo zorgen we er meteen voor dat klachten verminderen en eventuele toekomstige blessures voorkomen worden. Vervolgens bewerkstelligen we dat je je rugspieren weer sterker gaat maken.

Een gezonde, sterke rug met sterke rompspieren verkleint de kans op verdere, toekomstige rugklachten. We geven je hiervoor een op maat gemaakt trainingsschema om je hierbij te helpen.

Loop niet onnodig lang met je klachten rond. Maak die afspraak.

Het is zonde om met die vervelende beperkende rugklachten te blijven rondlopen. Je kunt ervoor kiezen om hier meteen iets aan te laten doen. Bij Fysiotherapie Van Nimwegen kan je je klachten laten behandelen zodat je weer volop kunt genieten van het leven. Je wordt dan niet meer beperkt in je activiteiten, doordat je weer sterker, fit, actief en soepel bent.

Heb je vragen of wil je meer weten over onze behandelingen, voordat je een afspraak maakt bij Fysiotherapie Van Nimwegen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze therapeuten beantwoorden graag de vragen die je hebt.

Maak een afspraak

Laat uw klachten/blessures behandelen

Afspraak inplannen