Schouderpijn

Afspraak inplannen

Schouderpijn

Schouderpijn

De behandeling van je schouderpijn bij Fysiotherapie Van Nimwegen

Je wordt wakker met schouderpijn en je denkt: Hoe kom ik daar nu aan, mijn schouder doet flink pijn. Het voelt enorm vermoeiend aan, er is uitstraling naar je arm en je kunt je arm minder makkelijk bewegen. Je vraagt je af wat je hebt en hoe is dit gekomen - was het toch die zware tuinklus of die zware training van gisteren, maar zo zwaar was die toch niet?

Of toch wel? Dit zou zomaar een oorzaak van je schouderpijn kunnen zijn. Wil je hier iets aan doen? Wacht dan niet langer totdat die schouderklachten misschien vanzelf minder worden, maar kom in actie en ga naar de praktijk van Fysiotherapie Van Nimwegen. Daar helpen onze fysiotherapeuten je die vervelende schouderpijn snel te verminderen en vervolgens te stoppen.

Blijvende schade door schouderklachten voorkomen

Loop je met schouderpijn rond en is dit al een tijdje aan de gang, dan kan het zomaar zijn dat je hier blijvend last van houdt. Dit komt gelukkig niet vaak voor, de kans is groot dat je pijn in je schouder te maken heeft met de spieren rondom het schoudergewricht, rondom het schouderblad of met het schoudergewricht zelf. Het is in ieder geval belangrijk dat de fysiotherapeuten van Fysiotherapie Van Nimwegen er even naar kijken, om blijvende schade in ieder geval uit te sluiten. Dit is zeker aan te raden als je al lang rondloopt met je schouderpijn en de kans toeneemt op blijvende schade, dan is het, om ergere klachten te voorkomen, een must dat een fysiotherapeut er even naar kijkt.

De behandeling van je schouderklachten

Schouderklachten heb je in veel verschillende vormen en gradaties. Je schouder is namelijk een erg complex gewricht, dat goede ondersteuning van al zijn spieren nodig heeft. Hierdoor is het belangrijk om het behandelplan op je persoonlijke schouderklacht af te stemmen, zodat je schouderpijn snel vermindert en korte tijd later verdwijnt. Waarbij jij weer fit wordt.

Deze effectieve behandeling bestaat in het algemeen uit drie onderdelen. Het eerste onderdeel: we zorgen ervoor dat de spieren weer normaal aanvoelen, wat we doen door ze los te maken. Het tweede: we geven de spieren voldoende lengte door rek- en strekoefeningen. Het derde onderdeel: we werken aan een betere lichaamshouding en maken het lichaam door middel van krachtoefeningen sterker. Onze begeleiding zorgt ervoor dat je sterker en fitter uit deze blessure komt.

Door de vele verschillende vormen en gradaties van schouderpijn duurt de gehele behandeling voor schouderklachten enkele weken tot enkele maanden, afhandelijk van de ernst van de klachten en de tijdsduur waarin je al met je klachten hebt rondgelopen.

Preventief schouderklachten voorkomen bij Fysiotherapie Van Nimwegen

Onze behandeling is niet alleen gericht op het verminderen en verdwijnen van je schouderpijn, het is voor ons net zo belangrijk dat we je helpen om eventuele toekomstige schouderklachten te voorkomen. Wij geven je tips en oefeningen mee die je ook kunt gebruiken nadat de behandeling is afgelopen. Hiermee zorg je ervoor dat je, als je de oefeningen goed blijft doen, voorkomt dat je weer te maken krijgt met vervelende pijnklachten in je schouder.

Direct een afspraak maken

Loop jij nu al enkele dagen, weken of zelfs maanden rond met schouderpijn en wil je hier toch echt een keer vanaf? Wacht niet langer, maak  een afspraak in de praktijk van Fysiotherapie Van Nimwegen. Onze specialisten staan voor je klaar om die vervelende schouderpijn te behandelen. Heb je vragen over het behandelen van schouderpijn? Die vragen beantwoorden we graag.

Maak een afspraak

Laat uw klachten/blessures behandelen

Afspraak inplannen