Tennisarm

Afspraak inplannen

Tennisarm

Tennisarm

Tennisarm of tenniselleboog

De tennisarm (of tenniselleboog) is de meest voorkomende aandoening van de elleboog. 'Tennisarm' is een term die wordt gebruikt bij pijn aan de buitenkant bij het bot van de elleboog. Het kan zijn dat deze pijn ook uitstraalt naar je hand, je onderarm en je pols. Ook kan bij een tennisarm je elleboog stijf en slap aanvoelen. Je ervaart deze klachten vaak niet alleen als je je arm gebruikt, maar ook als je je elleboog stil houdt. Een tennisarm hoeft niet per se te komen door de sport tennis. Slechts een klein deel van de mensen met een tennisarm tennist ook daadwerkelijk.

Heb je op dit moment te maken met een tennisarm en alle vervelende klachten die bij deze aandoening horen? Kom dan langs bij Fysiotherapie van Nimwegen in Almere, en laat je klachten behandelen door een expert.

Oorzaak tennisarm of tenniselleboog

Wat is de oorzaak van een tennisarm? Het veelvuldig aanspannen van de onderarm-extensoren is de oorzaak: daardoor ontstaan klachten die horen bij een tennisarm. Vaak ontstaan er tennisarm-klachten nadat men (mogelijk beroepshalve) langere tijd regelmatig de onderarm-extensoren aangespannen heeft. Beroepen die een tennisarm kunnen veroorzaken, zijn schoonmaakwerk, computerwerk, metselen, knippen, timmeren, etc. Maar een tennisarm kan uiteindelijk ook komen door tennissen, wanneer iemand bijvoorbeeld geen goede warming-up heeft gedaan en de spieren plotseling zwaar belast worden.

Behandeling tennisarm of tenniselleboog

Een tennisarm of tenniselleboog is vervelend, iedereen wil dat die snel mogelijk verholpen wordt. Daarom is het belangrijk om bij het vermoeden van een tennisarm snel aan de bel te trekken. Een tennisarm kan namelijk een chronische vorm aannemen, wat kan resulteren in maanden- of jarenlange klachten.

De fysiotherapeuten van Fysiotherapie van Nimwegen kunnen je helpen bij het herstel. Heb je een tennisarm, dan heb je last van je pees, je spieren én je ellebooggewricht. Daarom focust een tennisarm-behandeling zich op de pees van de elleboog, de spieren rond de elleboog en het gewricht van de elleboog. Je krijgt bijvoorbeeld oefeningen om je onderarm gemakkelijker te bewegen en om meer kracht in je spieren te krijgen. En aan het einde van de rit kun je je voorheen zwakke arm weer als vanouds gebruiken. Wij bespreken samen wat de beste aanpak is bij de behandeling van je klacht.

Meer weten?

Heb je klachten die duiden op een tennisarm en wil je meer weten over onze tennisarm-behandeling? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen je graag meer over het proces en de duur van de behandeling. Wil je direct een afspraak maken bij Fysiotherapie van Nimwegen om je tennisarm te laten behandelen? Ook in dat geval kun je contact met ons opnemen. Wij ontvangen je graag in onze praktijk in Almere om je klachten zo snel mogelijk te verhelpen.

Maak een afspraak

Laat uw klachten/blessures behandelen

Afspraak inplannen